Wat is voice search?

De tijden veranderen op het internet. Zo verandert ook het zoekgedrag van bezoekers, het wordt dus erg belangrijk dat jouw website hier ook in mee gaat. Voice search is bezig aan een enorme opmars door de toenemende en verbeterde persoonlijke spraakassistenten op smartphones en het aantal "voice-first apparaten".

Maar wat is voice search nu eigenlijk? Je bent waarschijnlijk nog gewend je zoekopdrachten tekstueel in te voeren bij een zoekmachine. Maar de tijd is nu dat zoekopdrachten steeds vaker worden door tegen een apparaat te praten, dit is voice search. De nieuwe voice search trend zorgt er natuurlijk voor dat jouw website weer aangepast moet worden!

Waarom is voice search belangrijk voor websites?

Zoekmachines als Google zijn dusdanig slim aan het worden dat we niet meer handige trucs kunnen toepassen om de website hoog te laten ranken. Websites en webshops moeten worden geoptimaliseerd zodat het doel van de website is om de vraag van de bezoeker te beantwoorden.

MINDSET: "Stop met verkopen, start met helpen!"

Sinds de komst van mobiele telefoons is het gebruik van internet drastisch verandert. Mobiele telefoons krijgen betere technieken en ook de gebruikersvriendelijkheid van spraakassistenten wordt steeds beter. Google's algoritme is continu in beweging en zo is de tijd voorbij dat we met een paar keywords in de tekst bovenaan in Google kwamen te staan. Doordat voice search groeit zullen de zoekmachines als Google hun algoritme hierop aanpassen. Jouw website moet met deze continue veranderen van de zoekmachines meebewegen om geen online marktaandeel te verliezen.

Hoe pas je voice search technieken toe op jouw website?

Grote kans dat jouw website nog ingericht is op short tail zoekwoorden die voornamelijk gebruikt worden voor text search. Deze bestaat vaak uit twee of drie woorden. Ga na hoe je zelf op zoek gaat op het internet om jouw vraag beantwoord te krijgen. Als je op zoek ben naar een nieuwe laptop via voice search dan vraag je bijvoorbeeld: "Waar kan ik online een betaalbare laptop kopen?" en je vraagt niet: "Laptop kopen" aan je telefoon.

Voice search-platforms herkennen ook de intentie en context achter je vraag en dit is het grote verschil tussen voice search en text search en geeft meer gerichte resultaten voor de zoeker.

Belangrijk is om jouw website te voorzien van content die om kan gaan met voice search om de waarde van de pagina hoog te houden voor zoekmachines. Je website aanpassen met long tail zoekwoorden is dus erg belangrijk voor de komende tijd.

Hoe verandert dit de SEO van mijn website:

- Beantwoord de vraag van de bezoeker
- Leg de focus op long tail zoekwoorden
- Verdiep je in microdata
- Google Rich Answers

Hoe helpt SVM mijn website met de voice search technieken?

Ben je benieuwd hoe SVM jou kan helpen met het optimaliseren en verbeteren van jouw website? Wij stemmen altijd een passend marketingplan af op jouw wensen. Zo kunnen we samen een plan van aanpak maken voor jouw website en zal SVM jouw sparringpartner zijn.

Neem contact op met Sjoerd via 06 - 819 338 68 of sjoerd@svm.nl.

Referenties
Chairs@Home

Vorig jaar Sjoerd van Mook van SVM Solutions benaderd voor een gesprek in verband met een nieuwe website, aangezien mijn vorige website niet meer aan mijn eisen voldeed. Alles goed besproken, en alle wensen op tafel gelegd. Sjoerd kwam met veel nieuwe ideeën en ging aan het werk. Na een paar weken kwam Sjoerd al met de 'proef'...

Lees meer...
Waarom SVM Solutions?
» Snelle service & Communicatie
» Ambitieus en meedenkend jong team
» Meer dan 250 tevreden klanten

» Telefoon: 0162 749 004
» E-mail: info@svm.nl